Alertă meteo imediată! Cod galben de vreme rea în Bihor

1100
Cod Galben Furtună-800x450
Foto © AlesdOnline arhivă

Meteorologii au emis, joi după amiază, o alertă meteorologică imediată de tip cod galben care vizează județul Bihor.

Între orele 16.25 și 18, în tot județul se vor semnala, local și temporar frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi averse ce vor cumula izolat 15-20 l/mp.

Update: Meteorologii au prelungit Codul Galben până cel puțin la ora 19:00. Localitățile vizate sunt: Marghita, Beiuș, Săcueni, Aleșd, Valea lui Mihai, Ștei, Popești, Tileagd, Tinca, Dobrești, Bratca, Buntești, Suplacu de Barcău, Brusturi, Vadu Crișului, Borod, Tăuteu, Ceica, Șimian, Șuncuiuș, Aștileu, Curtuișeni, Holod, Pomezeu, Pietroasa, Finiș, Balc, Chișlaz, Lunca, Derna, Sârbi, Drăgănești, Cociuba Mare, Rieni, Abram, Șoimi, Remetea, Vașcău, Sălacea, Lugașu de Jos, Țețchea, Aușeu, Olcea, Câmpani, Măgești, Curățele, Lăzăreni, Tarcea, Roșia, Abrămuț, Budureasa, Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Răbăgani, Cherechiu, Nucet, Tărcaia, Ciuhoi, Căbești, Căpâlna, Lazuri de Beiuș, Buduslău, Criștioru de Jos, Săcădat, Pocola, Sâmbăta, Spinuș, Boianu Mare, Viișoara;
Județul Bihor: zona de munte;

Se vor semnala : local și temporar grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse ce vor cumula izolat 15-20 l/mp.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.