ADP sprijină Spitalul Municipal din Oradea în lupta cu pandemia. Donație în valoare de 30.000 de euro

175

Într-o perioadă în care spitalele sunt asaltate de un număr mare de pacienți, orice donație de echipamente poate veni în sprijinul cadrelor medicale în lupta cu coronavirusul. Cunoscând nevoile sistemului medical, Administrația Domeniului Public SA Oradea a donat Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” cinci aparate de ventilație non-invazivă și un modul oximetru.

Cele cinci aparate de ventilație și modulul oximetru, marca Philips, în valoare totală de 154.000 lei, au ajuns, miercuri, la Secția de Pneumologie I din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

„Spitalele orădene nu duc lipsă de condiții și dotări, dar în această perioadă a crescut numărul pacienților. În astfel de vremuri, orice aparat de ventilație în plus poate să facă diferența dintre viață și moarte”, consideră Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public SA Oradea.

„Aparatele de ventilație non invazivă sunt vitale pentru pacienții care suferă de insuficiență respiratorie. Suplimentarea numărului lor în secția noastră este binevenită, însemnând mai mulți pacienți care pot beneficia de această eficientă metodă de tratament, în același timp”, a declarat dr. Ecaterina Mirela Ivan, medic primar pneumolog în cadrul Secției de Pneumologie I de la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.