25.3 C
Aleşd
sâmbătă, 13 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Acțiuni ample ale poliției în Bihor: aproape 1.800 de persoane legitimate și 1.280 de șoferi testați pentru alcool și droguri

În perioada 28-30 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat acțiuni în sistem integrat pentru a combate infracțiunile și încălcările legislației rutiere. Aproape 1.800 de persoane au fost legitimate și 1.280 de conducători auto au fost testați pentru alcool sau droguri.

Rezultatele acțiunilor

În cadrul acțiunilor desfășurate la sfârșit de săptămână, polițiștii bihoreni au aplicat 390 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi totalizând 294.890 de lei, și au reținut 35 de permise de conducere și 22 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 28 de infracțiuni, dintre care nouă la regimul circulației rutiere, două privind consumul de droguri și 17 de altă natură.

Detalii operaționale

Acțiunile au implicat 471 de polițiști de la diverse structuri, inclusiv ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și acțiuni speciale, precum și 100 de jandarmi, polițiști de frontieră și alte structuri de aplicare a legii. În total, au fost desfășurate 23 de acțiuni preventive și reactive, inclusiv 17 filtre rutiere.

Sancțiuni rutiere

Din cele 390 de sancțiuni aplicate, 280 au fost pentru nerespectarea regimului circulației pe drumurile publice, inclusiv 172 pentru depășirea limitelor legale de viteză. Alte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea portului centurii de siguranță, conducere sub influența alcoolului, opriri și depășiri neregulamentare, și lipsa inspecției tehnice periodice.

Aceste acțiuni demonstrează angajamentul polițiștilor bihoreni pentru menținerea ordinii și siguranței publice și pentru reducerea riscurilor pe drumurile publice.

Șoferi sub influența substanțelor psihoactive

La data de 30 iunie, în jurul orei 02:30, polițiștii Secției nr. 7 de Poliție Rurală Tileagd au oprit în trafic, pe drumul județean 764 din localitatea Aștileu, un tânăr de 23 de ani din localitatea Peștere, județul Bihor. Polițiștii au suspectat că acesta ar fi consumat substanțe psihoactive. În aceeași zi, în jurul orei 17:30, un alt tânăr de 28 de ani din comuna Cetariu a fost oprit pe strada Piața 1 Decembrie din municipiul Oradea, sub aceleași suspiciuni.

În urma testării preliminare, au fost găsite indicii privind prezența substanțelor psihoactive. Șoferii au fost conduși la unități medicale pentru recoltarea de probe biologice, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Șoferi fără permis de conducere și sub influența alcoolului

Pe 28 iunie, în jurul orei 22:15, în localitatea Cohani, polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Marghita au depistat un bărbat de 27 de ani din comuna Tăuteu, care conducea fără permis. De asemenea, la data de 30 iunie, în localitatea Vașcău, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștei au prins un tânăr de 16 ani conducând un ATV fără permis.

Pentru ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, iar cercetările continuă pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Incident rutier în Tămașda

La data de 29 iunie, polițiștii Biroului Rutier Salonta au intervenit într-un incident rutier fără victime în Tămașda. Un tânăr de 24 de ani a acroșat gardul metalic al unui imobil în timp ce conducea un ATV neînmatriculat. Verificările ulterioare au arătat că acesta nu deținea permis de conducere. Și în acest caz, a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările continuă pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Acțiunile polițiștilor din Bihor subliniază angajamentul acestora pentru siguranța rutieră și respectarea legislației.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,846FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI