Acțiune caritabilă desfășurată de pompierii militari beiușeni

137
pompierii militari beiușeni

În cadrul unei acțiuni derulate la sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul municipiului Beiuș, salvatorii Secției de Pompieri din localitate au arătat că sunt parte integrantă din comunitatea în slujba căreia se află și că grija față de semeni nu reprezintădoar o atribuție profesională, ci și o datorie morală a fiecăruia dintre noi, care se poate concretiza sub diferite forme.

Astfel, vineri, 07 februarie, pompierii militari beiușeni s-au alăturat demersului caritabil inițiat la nivelul comunității, participând la spectacolul intitulat “Reconstruim împreună”, organizat la sediul Primăriei Beiuș, în cadrul căruia au “intervenit” pentru ajutorarea a două familii ale căror locuințe au fost afectate de un incendiu violent.

Incendiul s-a produs în seara zilei de miercuri, 15 ianuarie a.c. și timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute, echipajele de pompieri militari ale Secției Beiuș au acționat cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea acestuia, flăcările manifestându-se violent la două locuințe situate pe strada Habitat din localitate.

În pofida eforturilor depuse de pompieri(operațiunea fiind îngreunată pe de-o parte, de particularitățile celor două imobile, construite pe structură ușoară – lemn și de rafalele de vânt, care au favorizat dezvoltarea rapidă și violentă a arderii şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum, iar pe de altă parte, de faptul că hidranții din zonă nu erau funcționali, pompierii asigurând continuitatea refulării apei dintr-o piscină situată în apropiere și prin alimentarea autospecialelor în sistem navetă, din Râul Valea Nimăiești și de la un hidrant din curtea subunității), cele două locuințe au fost deteriorate.

Astfel, neputând trece indiferenți pe lângă drama acestor familii, pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au răspuns cu toată deschiderea și implicarea, apelului lansat la nivelul comunității beiușene și, punând “mână de la mână”, le-au sprijinit financiar în vederea refacerii celor două case.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.