Accident rutier în Bihor. Un TIR s-a răsturnat şi a luat foc în urma impactului

3142
Foto ©️ INFO Trafic Bihor & Oradea

Traficul rutier a fost blocat pe DN 79, în urma unui accident rutier produs între un camion, o autoutilitară și un autoturism.

Accidentul a avut loc înainte de localitatea bihoreană Leș. După impact, unul dintre camioane a ajuns în afara carosabilului și a luat foc.

„În urma impactului, a izbucnit un incendiu la nivelul capului tirului, însă șoferul s-a autoevacuat”, transmite Centrul INFOTRAFIC al Poliției.

„Accidentul rutier s-a produs pe DN79 la intrarea în localitatea bihoreană Leş dinspre Oradea. În accident au fost implicate trei autovehicule, respectiv un TIR a cărui cabină a luat foc în urma impactului, o autoutilitară şi un autoturism. O persoană a fost rănită aparent uşor şi transportată la spital pentru investigaţii şi îngrijiri medicale”, a precizat comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al poliției Bihor. 

„În accident a fost implicat un autocamion frigo încărcat cu carne. Focul a izbucnit de la compartimentul motor şi a cuprins iniţial partea din ţară a autocamionului, iar apoi s-a propagat”, a precizat căpitan Andrei Rotaru, de la ISU Crişana.

Traficul rutier este complet blocat, în acea zonă, fiind dirijat de poliţiştii rutieri aflaţi la faţa locului.

Update: În urma anchetei de la fața locului, polițiștii bihoreni au stabilit că vinovat de producerea accidentului este șoferul camionului, un cetățean bulgar. „Marţi, 15 iunie, la ora 08.40, pe D.N. 79, în afara localităţii bihorene Leş, un bărbat de 43 de ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un ansamblu auto format din cap tractor cu semiremorcă, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de o autoutilitară, condusă în aceeaşi direcţie, de un bărbat de 31 de ani, din Polonia, acroşând-o în partea dreapta spate”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier continuă cercetările.