Accesul la Târgul de Crăciun din Oradea e permis începând de azi și pe bază de test antigen sau PCR

1120

Potrivit noilor dispoziții din Monitorul Oficial, aplicate la nivel național, începând de azi, 9 decembrie, accesul la Târgul de Crăciun va fi permis nu doar persoanelor care dețin certificatul verde, ci și celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, efectuat cu maximum 48 de ore înainte.

Totodată, se mai menționează că organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, în intervalul orar 5:00—22:00, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și cu purtarea măștii de protecție.

Prin excepție, se permit organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor specifice dedicate marcării trecerii în noul an, în perioada 31 decembrie 2021— 1 ianuarie 2022, fără restricții privind numărul de persoane și intervalul orar, cu purtarea măștii de protecție, precum și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Acces liber, fără excepții, la Căsuța Moșului

În continuare, copiii însoțiți de părinți și bunici sunt așteptați în fiecare weekend în Piața Unirii, să îl viziteze pe Moș Crăciun, în căsuța special amenajată lângă statuia Regelui Ferdinand. 

Pentru a permite tuturor copiilor accesul, fără excepție și fără certificat verde pentru însoțitori, Căsuța Moșului a fost amenajată în afara perimetrului Târgului de Crăciun, unde legislația în vigoare permite accesul doar cu certificat QR, test RT-PCR, test antigen rapid și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Micuții îl pot întâlni pe Moș Crăciun în fiecare weekend, după următorul program:

Sâmbătă, 11 decembrie: 18:00-20:00

Duminică, 12 decembrie: 18:00-20:00

Sâmbătă, 18 decembrie: 18:00-20:00

Duminică, 19 decembrie: 18:00-20:00

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.