A început plantarea arborilor de-a lungul drumurilor naționale din Bihor

185

Primăria comunei Gepiu este prima autoritate locală care a început campania de plantare a arborilor ca urmare a parteneriatului cu Consiliul Județean Bihor și Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj. 

Angajații primăriei, ajutați de voluntari din comună, au plantat marți, 23 noiembrie, 100 de arbori pe DN 79, în intravilanul localității Gepiu. Puietul de Bignonia a fost oferit gratuit de DRDP Cluj. 

Deocamdată am plantat pe o singură parte a drumului, din 20 în 20 de metri, urmând ca pe cealaltă parte a drumului să plantăm cel târziu la primăvară„, a precizat Ioan Purge, primarul comunei Gepiu. 

Unsprezece primării fac parte din acest proiect. Primăriile Aleșd, Avram Iancu, Aușeu, Borod, Nojorid, Mădăras, Oșorhei, Oradea, Tileagd și Săcădat vor începe campaniile de plantare în următoarea perioadă. 

Vă reamintim că pe 26 octombrie, în ședința ordinară, Consiliul Județean Bihor a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu DRDP Cluj în vederea plantării unor arbori pe drumurile naționale, în intravilanul localităților. DRDP Cluj pune la dispoziție arborii, cu titlu gratuit.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.