A început marcarea cu roșu a locurilor de parcare din zona 0​

577

Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu (DPI) Imobiliar a început marcarea corespunzătoare a parcărilor din zona 0, ca urmare a temperaturilor ridicate ce permit trasarea acestora cu vopsea roșie. 

 

În primă fază au fost  montate cele aproximativ 1.400 de indicatoare destinate locurile de parcare din zona 0, iar de azi a început marcarea cu vopsea roșie a părții carosabile, pentru o mai bună vizibilitate . Angajații Serviciului Parcări din cadrul DPI au început cu locurile de parcare de pe strada Primăriei, partea dreaptă, în cursul zilei de mâine urmând să treacă la marcare celor de pe partea stângă. 

Acțiunea va continua etapizat și în restul zonelor din oraș. 

Reamintim că zona 0 de parcare (marcaj roșu) este situată în apropierea parcărilor supraetajate și a instituțíilor publice de interes pentru utilizatori și cuprinde parcările din străzile: Bicazului, Braşovului, Dunărea, Franz Schubert, Gheorghe Dima, Episcop Mihail Pavel, General David Praporgescu, Iuliu Maniu, Mihai Eminescu, Nicolae Jiga, Parcul Traian, Piaţa 1 Decembrie, Primăriei, Roman Ciorogariu, Rovine, Snagovului, Traian Moşoiu şi Victor Babeş, pe ambele părți, după caz. Unele parcări de pe străzi din zona 0 sunt incluse parțial în această zonă și parțial în zona 1 sau 2 conform semnalizărilor indicatoarelor de parcare, iar unele parcări de străzi din zonele 1 sau 2 vor fi modificate la nevoie în parcări de zona 0.

Taxele achitate pentru zona 0 sunt valabile și în zonele 1 și 2, însă taxele achitate pentru zonele 1 și 2 nu sunt valabile în zona 0. Abonamentele pentru marcaj alb achitate pentru zona 2 nu sunt valabile în zona 0.

Taxarea în zona roșie se face în intervalul 07 – 21.

Așa cum se știe, de la 1 ianuarie, la parcările publice din municipiu s-a introdus o nouă zonă de tarifare, numită zona zero sau zona roșie (marcaj roșu), unde taxa pentru staționarea autovehiculelor este de 8 lei/oră.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.