A fost publicată Strategia de Dezvoltare a județului Bihor. Parcuri industriale, centuri rutiere, aquapark și multe alte proiecte de dezvoltare locale

1239
 Ilie Bolojan
 Ilie Bolojan

Astăzi, 17 noiembrie, a fost postat în transparență decizională proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor 2021 – 2027. 

În cursul anului 2021, au fost parcurse toate etapele necesare elaborării documentului strategic, respectiv identificarea și cooptarea actorilor locali din județ în vederea consultării lor, realizarea analizei preliminare, analiza SWOT a județului, dezbaterea pe grupuri tematice a rezultatelor analizelor, realizarea profilului strategic, definirea planului de acțiune ș.a.

Documentul de 644 de pagini conține următoarele capitole: (1) plasarea județului Bihor în contextul european, național, regional și județean, (2) analiza principalilor indicatori: demografie, sănătate, social, cultură, planificare spațială, dezvoltare urbană și comunitară, e-guvernare, economie, turism, (3) o analiză SWOT, (4) profilul strategic al județului, (5) perspective strategice pentru județul Bihor, (6) managementul și implementarea propriu-zisă a strategiei și (7) planul de acțiune. 

Planul de acțiune conține o listă cu 27 de proiecte strategice și obiectivele-cheie vizate prin implementarea acestora în următorii ani. Dintre acestea amintim doar cateva, cum ar fi: 

  • 4 parcuri industriale;
  • amenajare pesteri Bihor;
  • Muzeul Satului Bihorean;
  • centuri rutiere;
  • Drum Expres;
  • toalete ecologice in zonele montane;
  • Aquapark Beius;

Documentul poate fi consultat la avizier, la Serviciul Proiecte cu Finanțări Nerambursabile, precum și pe website-ul propriu, www.cjbihor.ro, la secțiunea Informații publice/ Transparență/ Transparență decizională.​

AlesdOnline va pune la dispoziotie documentul mai jos:

Strategie_Bihor_2021-2027_final_pentru_consultare_publica

Cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative la adresa de e-mail [email protected] sau la sediul Consiliului Judeţean Bihor, în termen de 10 (zece) zile de la data publicării acestuia pe website-ul Consiliului Judeţean Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.