A fost lansată licitația pentru execuția  centurilor Oșorhei, Nojorid și Sântandrei

137

Vineri, 5 martie, a fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor la centurile din Zona Metropolitană Oradea (ZMO), respectiv centurile Oșorhei, Nojorid și Sântandrei și reparații la drumul județean Oșorhei-Copăcel. 

 

Termenul de depunere a ofertelor este 18 aprilie 2022, ora 15:00, iar valoarea estimată a proiectului este 213.187.447.02 lei. Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional.

Vă reamintim că proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”prevede reabilitarea DJ 767E Orșorhei-Copăcel (12,7 km) și realizarea centurilor Oșorhei (5,8 km), Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km). 

Consiliul Județean Bihor și-a asumat realizarea a trei drumuri de legătură în Zona Metropolitană Oradea (ZMO), în parteneriat cu cele trei primării pe raza cărora trec drumurile, respectiv Oșorhei, Nojorid și Sântandrei. 

Decizia privind realizarea proiectului ,,Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” a fost luată ca urmare a traficului intens din ZMO și a numărului mare de persoane care au locuri de muncă în apropierea orașului Oradea (din peste 160.000 de locuri din județ, 115.000 sunt în zona metropolitană). 

Proiectarea celor trei centuri a fost realizată de firma SC ADURO SRL, în urma unui contract semnat în primăvara anului trecut, pe 14 aprilie.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.