A fost lansat concursul pentru Centrul Multifuncțional

352
Accident
FOTO ©️ INFO Trafic Bihor & Oradea
 

Astăzi, 1 octombrie, se dă startul concursului de soluții pentru edificarea unui centru multifuncțional în Oradea, un proiect realizat de Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Primăria Municpiului Oradea. 

Concursul are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru construirea centrului, promovând interesele locuitorilor județului pentru creșterea calității vieții și implicit a patrimoniului construit. Centrul cultural va găzdui reuniuni, congrese sau conferințe și spectacole, dar va funcționa și ca un HUB creativ, contribuind astfel la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în Municipiul Oradea și județul Bihor. 

Cei interesați pot depune proiectul până la data de 30 noiembrie, inclusiv, până la ora 17:00. Pe 6 octombrie este programată o vizită pe amplasamentul viitorului centru. Jurizarea va avea loc pe data de 2 decembrie, urmând ca rezultatele să fie publicate a doua zi. Proiectul câștigător, după perioada de contestații, va fi prezentat într-o conferință de presă pe data de 15 decembrie. 

Juriul este format din:

• Arhitect – dl. Adrian SPIRESCU 

• Arhitect – dl. prof.dr.  Vlad GAIVORONSCHI 

• Arhitect – dl. Radu FORTIȘ 

• Arhitect – d-na Ioana FILIP 

• Vicepreședinte Consiliul Județean Bihor – dl. Călin Grațian GAL 

Premiile acordate sunt:

• Premiul I : valoarea contractului de proiectare (S.F., DTAC, DTOE, Pth, DDE și Asistență tehnică), în limita a maxim 3% din valoarea devizului estimativ general al proiectului câștigător;

• Premiul II: 40.000 lei;

• Premiul III : 25.000 lei;

• Mențiuni: pentru concurenții clasați pe locurile 4 și 5;

• Diplomă de participare pentru toți concurenții înscriși în competiție și care nu s-au retras ulterior înscrierii.

Clădirea ar urma să aibă o sală principală cu o capacitate de 1.000 – 1.200 de locuri și alte săli de conferințe adiacente. Centrul cultural ar urma să fie construit pe o suprafață de aproximativ 3.500 de metri pătrați și să aibă o înălțime maximă de 24 de metri. 

Pe site-ul Consiliului Județean Bihor a fost creată o pagină dedicată acestui concurs: https://www.cjbihor.ro/centrucultural. Pe această pagină pot fi accesate documentația pentru concurs, documentația suport, documentația foto și video, calendarul și datele de contact.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.