A fost închisă intrarea dinspre Piața București în pasajul de lângă Gara Oradea

502
Pasaj Gara Oradea

Intrarea dinspre Piața București a pasajului subteran de lângă Gara Oradea a fost închisă de astăzi, 8 decembrie până luni, inclusiv. Asta după ce o porțiune din tavan, cuprinsă între cele două linii de tramvai, s-a desprins și a căzut, sâmbătă după-masă. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cel mai probabil incidentul s-a petrecut din cauza infiltrațiilor de apă.

După o primă evaluare, specialiștii au concluzionat că nu este afectată structura de rezistență a pasajului, fiind vorba doar despre desprinderea unor elemente de finisaje de pe tavan. Totodată, se analizează redeschiderea pasajului, în siguranță, în cursul săptămânii viitoare. 

La fața locului s-au deplasat muncitori de la Drumuri Orășenești care au decopertat elementele care ar mai fi putut să cadă și angajați de la SC RER Vest SA, ultimii curățând zona de moloz. De asemenea, echipaje ale Poliției Locale Oradea au fost mobilizate în zonă pentru a limita accesul și a asigura perimetrul. 

Pasajul se află în analiza implementării unui proiect de reabilitare pe fonduri europene în cursul acestui an, dar lucrările vor fi prioritizate de către Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.