A fost iaugurat primul bazin de înot didactic

456
 

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a participat sâmbătă, 18 septembrie, la inaugurarea bazinului de înot didactic din Săcueni. Acesta este primul complex inaugurat din cele șatpte din județul Bihor. 

Complexul din Săcueni are două bazine de înot didactice de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. Valoarea proiectului se ridică la 5,4 milioane de lei, iar firma responsabilă de construcție este Costa Voc Impex SRL. 

Ne bucurăm că am reușit să grăbim lucrările și să redăm acest bazin circuitului sportiv din județul Bihor, care face parte dintr-o rețea de bazine dedicate elevilor din Bihor. Le mulțumim constructorilor, echipei ADD Bihor și primarilor pentru realizarea acestor proiecte”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele CJ Bihor. 

La inaugurare au mai participat ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD Bihor), reprezentanții firmei de construcții și autoritățile locale. Complexul a fost predat de ADD în administrarea Primăriei Săcueni.  

Vă reamintim că mai sunt în lucru alte șase astfel de baze în Nucet, Beiuș, Ștei, Salonta, Marghita și Valea lui Mihai. Bugetul alocat pentru întreaga investiție, inclusiv cea din Săcueni, este de 35,7 milioane de lei. Cu excepția orașului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL.  

Consiliul Județean Bihor, prin Asociația de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.