A fost formată comisia pentru fuziunea muzeelor

91

Astăzi, 5 mai, a fost constituită comisia care se va ocupa de reorganizarea activității muzeale în urma fuziunii dintre Muzeul Țării Crișurilor și Muzeul Orașului Oradea. Aceasta este formată din cinci persoane, trei desemnate de către Președintele Consililui Județean Bihor și două persoane propuse de Primarul Muncipiului Oradea. 

Astfel, din partea Consiliului Județean au fost desemnate doamna Felicia Ciupa, directorul economic al Muzeului Țării Crișurilor, doamna Mihaela Roșan, consilier juridic în cadrulConsiliului Județean Bihor și domnul Gabriel Moisa, muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor. Din partea Primăriei Oradea au fost desemnați domnii Eduard Florea, director executiv al Direcției Economice și Ionuț Ciorba, director adjunct al Muzeului Orașului Oradea. 

Potrivit protocolului încheiat între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea, comisia va avea următoarele atribuții:

– identificarea obiectivelor muzeale, a patrimoniului muzeal proprietatea celor două autorități publice locale, patrimoniu care va fi gestionat în comun prin noua structură muzeală;

– identificarea modalității legale de reorganizare a activităților muzeale într-o singură structură muzeală;

– formularea unei propuneri de structură organizatorică;

– identificarea modalității de finanțare a noii structuri;

– analiza modalității de gestionare a patrimoniului muzeal aparținând Muzeului Orașului Oradea-Complex Cultural; 

– stabilirea etapelor/activităților/aprobărilor necesare funcționării începând cu 1 iulie a activităților în cadrul enității reoganizate;

Vă reamintim că la finalul lunii aprilie a fost anunțat un protocolde colaborare între Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea privind reorganizarea activității Muzeului Țării Crișurilor și a Muzeului Orașului Oradea. Începând cu 1 iulie, cele două muzee vor deveni o singură entitate juridică, ce va funcționa în subordinea autorității județene. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.