A fost finalizat SF-ul pentru drumul de legătură Biharia – Paleu

56

Studiul de Fezabilitate (SF) pentru drumul care va lega Biharia de Paleu a fost finalizat. Drumul va avea o lungime de 3,15 km și va lega localitatea Paleu de viitoarea șosea de centură Biharia. 

Traseul noului drum pornește din zona sălii de sport din localitatea Paleu, continuă de-a lungul văii Cosmo și iese în viitoarea centură a localității Biharia, printr-o girație amenajată la intersecția cu strada Viilor. La ambele capete ale noului drum, racordarea la centura Biharia și la drumul județean ce trece pe lângă Paleu, se face prin două girații. 

Șoseaua va avea două benzi, câte una pe sens, cu o lățime totală de 6 metri. În plus, va fi amenajată și o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri, paralelă cu noul drum. 

În perioada următoare vom realiza Proiectul Tehnic, urmând să cuplăm acest proiect cu Centura Biharia. Liciția pentru începerea lucrărilor va fi lansată în primăvara anului viitor. Acest proiect ar urma să fie finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. 

Potrivit documentației, valoarea estimată a lucrărilor este de 24.650.160,94 lei, fără TVA. Costul include și contravaloarea terenurilor expropriate de pe traseul drumului de legătură. 

SF-ul a fost contractat de Consiliul Județean Bihor pe 20 iulie, printr-o achiziție directă în valoare de 134.880 lei, fără TVA.  Documentația urmează să fie supusă aprobării în ședința extraordinară de miercuri, 29 septembrie.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.