A fost confirmat primul caz de gripă din acest sezon, o tânără de 19 ani din Bihor!

564

Primul caz de gripă confirmat la o persoană din județul Bihor, este al unui persoane de sex feminin, în vârstă de 19 ani, domiciliată în Municipiul Oradea.

Aceasta s-a prezentat, împreună cu restul familiei, la consultație la medicul de familie în data de 20.10.2020, cu următoarea simptomatologie: febră, cefalee, tuse, rinoree, fatigabilitate, stare anxioasă.

S-a stabilit diagnosticul de Infecție acută a căilor respiratorii superioare (IACRS) și s-a prescris tratament simptomatic, antialergic, vitamine.

S-a recoltat probe biologice în vederea testării virusologice a gripei în data de 20.10.2020 și au fost transmise la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Cluj.

Rezultatul a fost primit la DSP Bihor în data de 29.10.2020 și confirmă infecția cu virus gripal AH1N1.

Testarea efectuată pentru virusul SARS-Cov-2 este negativă. Cazul și contacții au fost izolați la domiciliu. Starea clinică actuală a pacientei este ameliorată.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.