A fost aprobat Proiectul Tehnic pentru realizarea Centurii Sântandrei

133
 

Consiliul Județean Bihor a aprobat luni, 15 noiembrie, în ședința extraordinară, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Centurii Sântandrei. 

Centura va avea o lungime de 4,9 kilometri, cu două benzi, câte una pe sensul de circulație. Vor fi amenajate două girații și un pod peste Pârâul Peța. 

Președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, a explicat traseul nouului drum: „Centura Sântandrei va ocoli localitatea începând cu intrarea în Sântandrei dinspre Girișu de Criș, înspre Crișul Repede, și va face joncțiunea cu actualul drum care leagă Sântandrei de Oradea prin girația de pe strada Cazaban. De aici înspre Oradea va face apoi joncțiunea cu cel mai important nod rutier pe care îl va avea Oradea în anii următori. E vorba de nodul rutier dintre Drumul Expres Arad – Oradea și legătura de patru benzi dintre Oradea și Autostrada Transilvania. Acest proiect va intra în lucrări începând de anul viitor, la pachet cu drumul de la Nojorid. Lucrările vor dura un an și jumătate.”

Proiectul de hotărâre adoptat în ședința extraordinară, „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea; Lotul 2: Sector II (DJ797D, DJ797G, DJ797E, DJ797F) și Sector III (DJ797C)”, cuprinde și indicatorii tehnico-economici pentru Centura Nojorid. Valoarea totală pentru realizareacelor două centuri se ridică la 129.978.290,53 lei, inclusiv TVA.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.