75 de permise de conducere reținute de polițiști în weekend. Un șofer avea 1.62 alcoolemie 

928
Mașină de Poliție
Foto ©️ AlesdOnline

În perioada 25 – 27 martie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

 

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 482 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 233.790 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 75 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 11certificate de înmatriculare și au fost constatate 12 tamponări.  

409 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate nouă depășiri neregulamentare, nouă sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, nouă conducători auto au fost sancționați pentru lipsa I.T.P., două sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, iar 11 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Astfel, vineri, 25 martie, la ora 17.46, pe Calea Aradului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 53 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 137 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.     

Paleu / Depistat în trafic, în timp ce conducea cu viteză și sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 26 martie, la ora 17.29, pe raza localității bihorene Paleu a fost depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/oră.

Totodată, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte.

Abram / A refuzat recoltarea de probe biologice, după ce a fost depistat în trafic, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

Vineri, 25 martie, la ora 17.50, pe D.N. 19/B, în localitatea bihoreană Abram a fost depistat în trafic un bărbat de 58 de ani, din localitatea Suiug, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,62 mg/lalcool pur în aerul expirat. 

La solicitarea legală a polițiștilor, conducătorul autoturismului a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Salonta / Implicați în evenimente rutiere fără victime, în timp ce conduceau sub influența alcoolului.

Vineri, 25 martie, la ora 17.40, pe strada Republicii din municipiul Salonta, polițiștii rutieri din Salonta au depistat în trafic un localnic de 74 de ani, care, în timp ce conducea un moped, a acroșat un autoturism.

În urma testării conducătorului mopedului cu paratul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, 27 martie, la ora 16.21, pe D.N. 76, la ieșire din municipiul Beiuș înspre Ștei, polițiștii Biroului Rutier Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 70 de ani, din Beiuș, care, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, a acroșat un alt autoturism.

Evenimentele rutiere au fost fără victime.

Celor doi conducători de vehicule le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.