3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

63 de permise reținute și peste 1100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Bihor

Peste 1.800 de persoane au fost legitimate și 1.147 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii bihoreni, în sistem integrat, la sfârșit de săptămână. Au fost aplicate 381 de sancțiuni și au fost reținute 63 de permise de conducere.                                       

- Publicitate -

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 15 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 14 filtre, în acțiuni fiind implicați 377 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 204 jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii. 

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.850 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.147 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 381 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 186.525 de lei. 

Totodată, au fost constatate 26 de infracțiuni, dintre care nouă la regimul circulației rutiere, șase de natură judiciară, trei la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și opt infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 304 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 207 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 16 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, cinci pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, au fost sancționați șase pietoni, nouă sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 53 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 63 de permise de conducere și 22 de certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate la sfârșit de săptămână, polițiștii bihoreni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal. 

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Și la acest sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii bihoreni au fost prezenți și la manifestările culturale și artistice, atât din municipiul Oradea, cât și de pe raza județului, unde au desfășurat activități preventive și au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative.

În perioada următoare, polițiștii bihoreni vor continua, în sistem integrat, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Cercetați penal, după ce au fost depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului

Duminică, 1 octombrie, în jurul orei 19.27, pe drumul comunal 37/A, în localitatea Uileacu de Munte, județul Bihor, polițiștii din cadrul Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, 1 octombrie, la ora 09.34, pe drumul județean 764/I, în localitatea Buntești, județul Bihor, polițiștii Biroului Rutier Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, din comuna Drăgănești, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, sâmbătă, 30 septembrie, la ora 06.20, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 61 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI