6 polițiști de frontieră au fost reținuți în urma perchezițiilor din Vama Borș

1488
Foto ©️ Adrian Laboș/BihorJust
 

Şase agenţi de poliţie de frontieră care activau în punctul de trecere a frontierei Borș I au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, în urma percheziţiilor declanşate, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit comunicatului remis presei, de prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău, în dimineața de 7 decembrie, procurorul de caz, alături de ofițeri DGA, jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile Cluj-Napoca și reprezentanți ai procuraturii maghiare, au făcut mai multe percheziții în Punctul de Trecere a Frontierei Borș, atât în clădirile administrative, cât și pe arterele de ieșire și de intrare în țară.

Probele strânse de anchetatori arată că mai mulți polițiști de frontieră din Borș ar fi luat șpagă de la șoferii de camioane.

În cursul anului 2021, agenții de poliție de frontieră Ionel Clejan, Ioan Ungureanu, Gabriel Claudiu Albinaru, Lucian Stoica, Remus Emil Fofiu și Gheorghe Silviu Pirtea, în legătură cu atribuțiile de serviciu, au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 de lei și 100 de euro de la conducătorii camioanelor de marfă pentru a le facilita reducerea timpilor de așteptare în coloana ce se formează pe drumul european E60, permițându-le accesul în fața coloanei format, și pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu referitoare la carantinarea unei persoane, pasager în camionul de transport marfă, și la controlul documentelor transportatorilor de marfă”, a detaliat prim-procurorul adjunct Gligor Sabău în comunicatul de presă.

Cei șase agenți au fost reținuți, urmând ca miercuri să fie formulată propunere de arestare pentru 30 de zile și să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.