25.3 C
Aleşd
miercuri, 24 iulie 2024
Blue Container Aleșd

49 de bihoreni vindecați de coronavirus. Peste 600 de internări în spitale

Astăzi, 30.04.2020, ora 8,30, conform datelor centralizate la DSP Bihor există:

  • 287 persoane aflate în carantină;
  • 150 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea ;
  • 496 persoane internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea ;
  • 49 persoane vindecate.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 29 aprilie, ora 08.00 – 30 aprilie, ora 08.00, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

  • Polițiștii bihoreni au verificat 646 persoane aflate în izolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 16 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 3 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 406 cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.
  • Jandarmii bihoreni au însoțit 4 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 4 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 110 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 38 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.
  • Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU) au efectuat 5 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, pompierii militari din cadrul ISU “Crișana” au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș, misiuni de transport al persoanelor suspecte/confirmate ca infectate, precum și 5 misiuni de decontaminare. Reamintim că ISU “Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În aceste misiuni au fost implicate 40 de cadre ISU Crișana.
  • Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale în valoare de 127.000 lei.
  • Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI