4 mașini în flăcări, în miez de noapte

911

În cursul nopții de joi spre vineri, 25 septembrie, echipajele de pompieri  din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (ISU Bihor) au intervenit în Săbolciu și Marghita pentru stingerea a două incendii care se manifestau la patru autoturisme.

 

În jurul orei 01.15, pompierii Detașamentului 1 Oradea au intervenit în Săbolciu, comuna Săcădat, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta violent la întregul autovehicul. Flăcările, stinse de pompieri în aproximativ 15 minute, au afectat mașina în totalitate.

În aceeași noapte, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 02.30, echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita au fost mobilizate pe strada Piața Independenței din localitate, pentru stingerea unui incendiu produs la autoturisme aflate în parcarea unui bloc de locuințe. 

După executarea recunoașterii, echipajele au constatat că incendiul se manifesta la trei autoturisme, din care unul ardea generalizat, cu posibilitate de propagare la un al patrulea, respectiv la un apartament situat la parterul blocului.

Cei 13 pompieri militari au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, acționând concomitent pentru localizarea și lichidarea focarelor, pentru evacuarea din zona de pericol a două autoturisme, din care doar unul fusese parțial afectat, respectiv pentru protecția apartamentului la care, din cauza temperaturilor înalte degajate, un geam se fisurase, iar jaluzelele ferestrei se topiseră. 

Echipajele de pompieri au stins incendiul în aproximativ 10 minute, după care au continuat să acționeze pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și pentru cercetarea cauzei probabile, până în jurul orei 04.00.

În urma producerii incendiului, un autoturism a ars în proporție de 90%, un al doilea în proporție de 50%, iar cea de-a treia mașină a fost afectată în proporție de 20%.

Pompierii militari au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la cea de-a patra mașină parcată lângă cele trei la care se manifesta incendiul și la apartamentul situat în imediata proximitate.

​Atât în cazul incendiului din Marghita, cât și în cazul evenimentului din Săbolciu, cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă, un scurtcircuit electric.

​Din fericire, nu au existat persoane rănite.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.