3 locaţii în care se desfăşurau activităţi ilegale de dezmembrări auto au ajuns în atenţia Gărzii de Mediu Bihor şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean

854
 

Ca urmare a patrulărilor efectuate de comisarii Gărzii de Mediu pe raza UAT Sălacea şi Cherechiu, în urma cărora Garda de Mediu Bihor a solicitat participarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigare a Criminălităţii Economice şi a posturilor de Poliţie aflate în subordine, au fost identificate 3 locaţii în care se desfăşoară activitatea de dezmembrări auto.

 

Aceste locaţii aparţin unor persoane fizice, neautorizate nici din punct de vedere al protecţiei mediului şi nici nu deţin Autorizaţie de Funţionare eliberată de UAT-uri.

Dezmembrarea autovehiculelor avea loc la domiciile acestora, în condiţii improprii, astfel încât la aceste locaţii erau depozitate atât piese auto, componente auto, rezervoare de combustibil şi diverese deşeuri amestecate.

În toate cele 3 cazuri s-a sistat activitatea, iar proprietarii imobilelor unde s-a desfăşurat această activitate au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 2000 şi s-a dispus eliminarea deşeurilor de pe amplasament.


O situaţie gravă este faptul că în cazul locaţiei din Otomani deşeurile rezultate din dezmembrarea autovehiculelor, mai precis banchete şi componente de material plastic au fost incinerate la liziera pădurii de la intrarea în localitatea Otomani.

Fumul produs de acestea a fost constatat de patrula Gărzii de Mediu Bihor care a şi declanşat astfel controale extinse pe zonă.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.