292 de noi îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 descoperite în Bihor în ultimele 24 de ore

485

Bilanțul autorităților locale arată că de miercuri dimineața și până joi dimineața au fost confirmate 292 cazuri noi de coronavirus. 

Astăzi, 19.11.2020, ora 8.30, în județul Bihor sunt: 292 cazuri confirmate în ultimele 24 ore (ieri au fost 302), 500 persoane internate, cu una mai putin, 8034 persoane vindecate de la începutul pandemiei (ieri erau 7728), 317 persoane decedate de la începutul pandemiei, la fel ca ieri.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 18 noiembrie, ora 08:00 – 19 noiembrie, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 3150 de persoane carantinate și 2132 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 84 societăți comerciale și 86 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 291 de sancțiuni contravenționale, din care 153 cu avertisment scris și 138 cu amenzi în valoare de 83.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 205 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 47 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 16 în patrule mixte, aplicând 25 sancțiuni contravenționale din care 17 cu avertisment scris și 8 cu amenzi în valoare de 4.100 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) au efectuat 109 de acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat. Personalul ISU BH asigură în permanență, suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 43 de cadre ale ISU „Crișana“.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.