291 noi infectări coronavirus în ultimele 24 ore în Bihor!

1289
Ambulanța Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline

Astăzi, 7.11.2020, ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

• 291 cazuri confirmate în ultimele 24 ore;

• 467 persoane internate;

• 5022 persoane vindecate de la începutul pandemiei;

• 259 persoane decedate de la începutul pandemiei.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 06 noiembrie, ora 08:00 – 07 noiembrie, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 2351 de persoane carantinate și 2158 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 271 societăți comerciale și 131 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 412 de sancțiuni contravenționale, din care 169 cu avertisment scris și 243 cu amenzi în valoare de 117.975 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 246 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 43 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 17 în patrule mixte, aplicând 29 de sancțiuni contravenționale din care 18 cu avertisment scris și 11 cu amenzi în valoare de 7.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. 

Echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) au efectuat 78 de acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat. De asemenea, în vederea verificării modului de respectare a măsurilor de protecție împotriva Covid-19, pompierii militari au efectuat 40 controale independente, în cadrul cărora au aplicat 40 avertismente în baza Legii nr. 55/2020. Personalul ISU BH asigură în permanență, suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 42 de cadre ale ISU „Crișana“.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Bihor, prefectul Dumitru Țiplea declară că: „Eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase, și care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenție: purtarea măștii, respectarea distanței și aplicarea normelor de igienă elementară. Autoritățile pot să depăși acest impas doar cu sprijinul cetățenilor. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, și ne-am dori cât mai repede, la viețile noastre normale. Adresez mulțumiri și pe această cale tuturor bihorenilor care respectă regulile sanitare și măsurile de prevenție!”.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.