26 de cetăţeni din Afganistan și Tunisia, depistați de poliţiştii de frontieră din judeţele Bihor și Arad (video)

145
În ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni, au fost depistați 26 de cetăţeni din Afganistan şi Tunisia, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 18.01.2021, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Borș, judeţul Bihor, au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean bulgar.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii semințe de floarea soarelui pe ruta  România – Germania.

În urma efectuării controlului, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, şase cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 21 şi 24 de ani, toți fiind solicitanţi de azil în România.

Tot în data de 18 ianuarie în jurul orei 8.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac în cooperare cu Poliţia oraşului Nădlac au depistat, la aproximativ 250 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, patru cetăţeni tunisieni,  cuvârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Aproximativ 15 minute mai târziu, dar la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, zahăr  pentru o societate din Franţa.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, cetățeni din Afganistan, trei  adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, și  trei minori, cu vârste între 6 luni şi 16 ani, solicitanţi de azil în România.

Acţiuni similare s-au derulat si la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, unde în baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două automarfare conduse de doi cetăţeni turci. Cei doi şoferi transportau covoare pe ruta Turcia –Ungaria, iar în interiorul compartimentelor  de marfă au fost descoperiţi ascunşi zece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse intre 15 si 46 de ani,  solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.