25 de utilaje de deszăpezire au acționat toată noaptea pe raza municipiului

266

Având în vedere căderile de zăpadă din ultimele 24 de ore, utilajele RER Vest au ieșit în teren încă de sâmbătă după-masa și au acționat încontinuu până în această dimineață.

Este vorba despre 25 de utilaje care au acționat pe toate cele patru urgențe, iar unde situația a impus-o, acestea au trecut chiar și de două sau trei ori.

Potrivit operatorului de salubritate RER Vest, au fost împrăștiate peste 500 de tone de antiderapant solid, iar o cisternă cu 5000 l clorură de calciu a intervenit în zonele pietonale. Momentan, în teren sunt 10 utilaje, iar în Piața Unirii, muncitorii RER acționează manual.

Reamintim că, la nivel de municipiu, sunt stabilite patru urgențe pentru cele peste 900 de artere de circulație, pe care se intervine în ordinea priorităţilor. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport încomun; urgenţa a II-a vizează intervenţia pentru deszăpezirea drumurilor de acces între cvartalele de locuințe, a căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa a III-a are în vedere toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu.

Toate utilajele care ies în oraş sunt dotate cu sistem de monitorizare GPS, pentru ca de la centrul de control al RER să se poată vizualiza în timp real situarea şi evoluţia acestora în teren.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.