21 migranti ascunși în TIR-uri, depistați de polițiștii de frontieră din vestul ţării (video)

83

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat 21 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, aliaje din aluminiu și obiecte sanitare pentru societăți din Italia. 

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, cincisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Eritreea, Afganistan și Etiopia, cu vârste cuprinse între 14 și 37 ani, majoritatea solicitanți de azil în România.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor, tot în cursul zilei de ieri, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean R. Moldova, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în R. Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire, diverse mărfuri, pe ruta Bulgaria-Belarus. 

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși, în compartimentul marfă al semiremorcii, șase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 23 și 38 ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În toate situaţii, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.