21 cetăţeni din Irak şi Siria, depistaţi în Valea lui Mihai (video)

152

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai au depistat pe raza localităţii Curtuişeni, în cooperare cu Secţia 11 Poliţie Rurală Valea lui Mihai, douăzeci şi unu de cetăţeni din Irak şi Siria, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

În data de 16.08.2020, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, în cooperare cu Secţia 11 Poliţie Rurală Valea lui Mihai, au desfăşurat o acţiune de prevenire pe linia migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, pe raza localităţii Curtuişeni – judeţul Bihor, a fost depistat un grup format din 21 cetăţeni străini, care nu-şi justifica prezenţa în apropierea graniţei cu Ungaria.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Irak şi Siria, cincisprezece bărbaţi, trei femei şi trei copii, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, iar minorii între 2 şi 8 ani. Cei în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.