21 cetăţeni din Afganistan, Pakistan, Siria, Irak, Turcia şi Palestina depistați la frontiera cu Ungaria (video)

87

Douăzeci și unu de cetățeni din Afganistan, Pakistan, Siria, Irak, Turcia şi Palestina au fost depistaţi, în acest sfârşit de săptămână, de poliţiştii de frontieră de la S.P.F. Borș și P.T.F Nădlac II, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria.

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Nădlac II, judeţul Arad, au efectuat controlul amănunţit asupra a patru ansambluri rutiere, înmatriculate în România, Turcia şi Bulgaria, conduse de doi cetăţeni români, un cetăţean turc şi un bulgar.

Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile, profile de aluminiu şi grupaje pentru diferite societăţi din Germania şi Marea Britanie.

În urma efectuării controalelor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, şaisprezece cetăţeni străini.În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Siria, Pakistan, Irak, Palestina şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Borș au depistat, pe timpul efectuării misiunilor specifice, la aproximativ 500 m față de linia de frontieră, patru cetățeni sirieni și un turc, cu vârste cuprinse între 14 și 43 de ani, care se deplasau pe jos, pe câmp, cu scopul de a trece ilegal frontiera de stat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.