20.000 de țigarete nemarcate legal, confiscate de polițiștii din Diosig de la doi localnici

172
Țigări confiscat de polițiștii
Foto ©️ Poliția Română

Miercuri, 6 octombrie, la ora 18.15, pe strada Narcisei din localitatea bihoreană Diosig, polițiștii Postului de Poliție Diosig din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat în trafic o femeie de 27 de ani, din Diosig, în timp ce conducea un autoturism, în care îl avea ca pasager pe un bărbat de 28 de ani, tot din Diosig.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii din Diosg au descoperit că aceștia transportau, în portbagajul autoturismului, 1.000 de pachete de țigarete (20.000 de țigarete) nemarcate legal.

Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este estimat la aproximativ 10.000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sub aspectul săvârșirii infracțiunii dedeținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a peste 10.000 țigarete (…).

Cele 20.000 de țigarete au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.