2.500 de euro, prețul plătit de un bărbat pentru un permis de conducere fals

5144
 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism folosindu-se de un permis de conducere fals, pentru care a plătit suma de 2.500 de euro. 

 

În data de 24.10.2020, în jurul orei 18.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 22 de ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Germania.

La controlul specific, tânărul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Cehia. 

​Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că persoana în cauză nu  deţine dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obţinut permisul de conducere de la persoană necunoscută din Cehia, în schimbul sumei de 2.500 euro. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.