187 km/h, respectiv 114 km/h, vitezele cu care doi șoferi au fost prinși de polițiști

792
Postol radar
Foto ©️ IPJ Bihor arhivă

115 conducători auto care au depășit limitele legale de viteză, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Miercuri, 16 iunie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 165de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de60.050 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut trei permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări.  

115 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 17 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate trei opriri interzise, iar17 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, miercuri, 16 iunie, la ora 17.27, pe D.N. 19E, în afara localităţii bihorene Poclușa de Barcău a fost depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din municipiul Marghita, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 187 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

Tot miercuri, 16 iunie, la ora 18.50, pe D.N. 1, în afara localităţii bihorene Săcădat a fost depistat în trafic un bărba de 52 de ani, din localitatea Subpiatră, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorii autoturismelor care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.