24.2 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

18 tone deșeuri constând în articole uz casnic și haine second-hand oprite la frontieră de poliţiştii de la P.T.F Borș II

Urmărește-ne și pe Google News

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean  Bihor din cadrul Gărzi și ANPC nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu 18 tone deșeuri, constând în articole uz casnic și haine second-hand pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

- Publicitate -

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de un cetăţean maghiar, respectiv ucrainean. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii,  articole uz casnic și haine second-hand, de la diferite societăți comerciale din Olanda și Lituania  pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și ANPC.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu articole uz casnic și haine second-hand, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele două vehicule, erau transportate 18.000 de kilograme deşeuri.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,227FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI