16 elevi și 13 cadre didactice din Bihor confirmați cu COVID. 518 preșcolari și elevi se află în izolare

1952

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a făcut o analiză a modului în care s-a desfășurat procesul instructiv educativ la nivelul sistemului de învățământ preuniversitar din județ, de la debutul anului școlar și până în prezent având în vedere contextul epidemiologic în care se aflăm. Datele s-au colectat zilnic în urma raportării școlilor și au vizat prezența fizică a elevilor, numărul de elevi care au participat la cursuri în sistem online, dispozitivele utilizate, respectiv modul în care au fost afectate școlile de îmbolnăvirile elevilor, cadrelor didactice sau altor categorii de personal. 

Astfel din numărul total de 88690 preșcolari și elevi înscriși în unitățile de învățământ au fost prezenți fizic în medie un procent de aproximativ 76%, în timp ce online s-au aflat 24% dintre aceștia. În perioada 25-29 septembrie 2020 în unitățile de învățământ organizate secții de votare, activitatea didactică s-a desfășurat exclusiv în sistem  on-line. În acest context la nivelul unităților de învățământ din județul Bihor au fost prezenți fizic 20% dintre elevi, în timp ce 80% au desfășurat activitate online.

În prezent sunt raportați un număr de 16 preșcolari și elevi, de la 12 unități de învățământ confirmați cu COVID. De asemenea au fost confirmate cu COVID număr de 13 cadre didactice de la 9 unități de învățământ. Din rândul personalului didactic auxiliar/ personalului nedidactic au fost confirmați un număr de 7 persoane de la 6 unități de învățământ.

Urmare a acestei situații, la nivelul județului 27 de grupe/clase se află în izolare, însumând un număr de 518 preșcolari și elevi. 

Școala Gimnazială nr. 16 Oradea se află în scenariul roșu, iar o structură de învățământ preșcolar de la Școala Gimnazială nr. Tileagd și-a suspendat temporar activitatea.

La nivelul școlilor în care s-au susținut activități online au fost disponibilizate peste 1800 de dispozitive care au asigurat desfășurarea unui proces instructiv educativ optim.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor urmărește cu maximă responsabilitate evoluția scenariilor în funcție de situația epidemiologică și acordă sprijin unităților de învățământ pentru a se asigura egalitate de șanse din punct de vedere educațional tuturor elevilor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.