14 permise de conducere reținute, ieri, de polițiști

1641
Polița Aleșd 1
Foto ©️ AlesdOnline arhivă

Joi, 9 iulie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 46.655de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patrucertificate de înmatriculare și au fost constatate șase tamponări.

38 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 10 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, nouă sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 44 desancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Vineri, 10 iulie, la ora 01.50, pe strada Piața Samuil Vulcan din municipiul Beiuș, polițiștii de ordine publică din Beiuș au depistat în trafic un localnic de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Depistat în trafic, în timp ce conducea fără permis.

Vineri, 10 iulie, la ora 01.20, pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din localitatea Vulcan, județul Mureş, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.