14 incendii de vegetație uscată în interval de 2 zile

135
Pompieri

Sâmbătă și duminică, pompierii bihoreni au stins 14 incendii de vegetație uscată, produse la terenuri virane situate pe raza a 12 localități din județ.

 

Astfel, în perioada 28 – 29 martie a.c., echipajele de pompieri militari din cadrul Stației Valea lui Mihai, Gărzii de Pompieri 1 Mai, Detașamentului 1 Oradea, Stației Aleșd, Detașamentului Marghita, Detașamentului 2 Oradea și Stației Ștei au acționat pentru stingerea unui număr de 11 incendii produse la terenuri de pe raza localităților Valea lui Mihai, Rontău (comuna Sânmartin), Haieu (comuna Sânmartin), Oradea (pe străzile Podgoriași Făcliei), Tinăud, Păulești (comuna Brusturi), Dolea, (comuna Suplacu de Barcău), Săldăbagiu de Munte(comuna Paleu), Cornițel (comuna Borod) și Pietroasa, iar Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Tileagd și Curățele au intervenit pentru stingerea a trei astfel de incendii, izbucnite la terenuri din Uileacu de Criș și Nimăiești, suprafața totală afectată de arderea vegetației uscate fiind de aproximativ 30 de hectare. În cazul incendiului produs pe strada Făcliei din Oradea, flăcările s-au extins la un acaret din cadrul unei gospodării, afectând aproximativ doi metri pătrați din acoperișul construcției, iar în Haieu, incendiul de vegetație uscată s-a propagat la o livadă, unde au ars circa 20 de pomi fructiferi.

Evenimentele menționate au fost provocate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor prin arderea deșeurilor ori a vegetaţiei uscate.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.