13 cetăţeni din Siria, Afganistan și Pakistan opriţi la frontiera cu Ungaria

58

În urma activităților desfășurate de polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competență, în cursul zilelor de 08 și 09 iunie, au fost depistași 13 de cetățeni afroasiatici care intenționau să treacă ilegal frontiera.  

Azi dimineață, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, aflaţi în misiune pe comunicația Valea lui Mihai – P.T.F Rutier Valea lui Mihai, au observat un autoturism Mazda, înmatriculat în România, al cărui șofer a virat pe un drum secundar care ducea spre frontiera cu statul vecin, încercând să evite sa fie oprit de către echipajul PF aflat pe comunicație.

După ce maşina a fost oprită, s-a stabilit că șoferul și pasagerul din dreapta sunt cetățeni români, iar în interiorul mijlocului de transport se aflau, ca pasageri, șapte cetăţeni străini, toți bărbaţi. 

Întrucât cei șapte nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 37 ani. Aceştia au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal, pe jos, în ţara vecină, pentru a ajunge în vestul Europei.

De asemenea în data de 08.06.2021, ora 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girișu de Criș au depistat, pe timpul misiunilor derulate în zona de competență, în gara din localitatea Cefa, şase cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în  apropierea frontierei de stat.

Personale în cauză au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, având vârste cuprinse între 16 şi 23 ani, majoritatea dintre ei fiind solicitanţi de azil în ţara noastră. 

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățenii străini și cei doi cetățeni români, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.