11 persoane transportate ilegal cu o dubă descoperite de polițiștii rutieri

613

Joi, 2 august a.c., la ora 07.10, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Oşorhei, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din comuna Ineu, județul Bihor în timp ce conducea o autoutilitară prevăzută în certificatul de înmatriculare cu trei locuri, cu care transporta 11 persoane, pe ruta Ineu – Oradea, și fără a deține autorizație taxi valabilă.

 

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare totală de 1.870 lei, iar ca masură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de a folosi autoturismul pe o perioada de 6 luni, prin ridicarea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 184 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 74.980 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șapte permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare și au fost constatate șapte tamponări.

111 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 15 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, cinci pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, joi, 2 august a.c., la ora 10.17, pe strada Ogorului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 124 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

De asemenea, joi, 2 august a.c., la ora 09.23, tot pe D.N. 1, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din comuna bihoreană Brusturi, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Totodată, joi, 2 august a.c., la ora 10.10, pe D.N. 1, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 65 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 102 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.