109 conducători auto care nu au respectat legislația în vigoare în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, sancționați de polițiști în ultimele 24 de ore

335
cale ferată trecere

Joi, 17 octombrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor împreună cu polițiștii Serviciului Rutier și cu cei ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliției Bihorene, alături de jandarmi au desfășurat activități în cadrul acțiunii naționale „ATENȚIE LA TREN!“ în 13 locații din municipiul Oradea, Tămășeu, Valea lui Mihai, Salonta, Râpa, Finiș, Oșorhei, Aleșd și Bratca, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 269 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 139.170 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut opt permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatate șase tamponări.

În cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore au fost sancționați 109 conducători auto care nu au respectat legislația în vigoare în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, au fost sancționați 32 de bicicliști, 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 18 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar 90 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, joi, 17 octombrie, la ora 10.10, pe strada Ogorului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din localitatea Lorău, județul Bihor, care, în timp ce conducea un autoturism, nu a respectat semnalele acustice în funcţiune de la trecerea de nivel cu calea ferată și a traversat la culoarea roşie.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu 9 puncte amendă, în valore de 1.305 lei și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, fără drept de reducere.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.