1 MARTIE CU MĂRȚIȘOARE DE LA POLIȚIȘTII BIHORENI

103
Poliția mărțișoare
 

De 1 Martie, polițiștii bihoreni au oferit, în trafic,mărțișoare cu mesaje preventive, create de copii.

 

Duminică, 1 martie, începând cu ora 11.00, continuând tradiţia anilor precedenţi, poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier și polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor alături de reprezentanții Asociației pentru Educație și Siguranță Rutieră au fost prezenți în trafic, pe raza Municipiului Oradea și pe toate drumurile naționale din județ, pentru a oferi doamnelor şi domnişoarelor participante la trafic mărţişoare cu mesajepreventive şi recomandări utile, marcând astfel, simbolic, ziua de 1 Martie.

Poliția mărțișoare 1

Cele peste 600 de mărțișoare pe care polițiștii bihoreni le-au oferit în trafic au fost create de elevii de gimnaziu implicați în activitățile preventive desfășurate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în cadrul unor proiecte preventive.

Peste 600 de elevi de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Liceul „Don Orione”, Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială nr.11 Oradea, Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea, Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd, Școala Gimnazială Nicolae BogdanVașcău, Școala Gimnazială nr.1 Lăzăreni și Școala Gimnazială Aurel Pop” din Oșorhei, Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” din Ștei au realizat cu măiestrie și pasiune mărțișoarele cu mesaje preventive.

Poliția mărțișoare 3

Mesaje precum Viteza ucide!” Stop accidentelor rutiere!”,Centura de siguranță salvează vieți!”, Nu da sms-uri la volan!”, Atenție în trafic!”, Violența nu este o soluție!, Fii preventiv, alege siguranța!”,Fii atent la traversare!”,Nu lăsa bunuri la vedere în autoturism! au fost atașate mărțișoarelor create manual de copii și au fost distribuite conducătorilor auto și pietonilor de polițiștii de prevenire și rutieri bihoreni.

Pe spatele fiecarui mărțișor dăruit se regăsesc numele copilului care l-a realizat și școala de unde acesta provine.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.