-1.9 C
Aleşd
miercuri, 29 noiembrie 2023
 

​Salvatori din pasiune

Un număr de 14 persoane vor participa, în calitate de voluntari, la misiuni alături de echipajele de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor.

- Publicitate -

Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat în premieră de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar în plan local de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor. 

După derularea etapelor alocate depunerii dosarelor și analizării acestora de către comisii specializate, începând cu data de 6 august, pompierilor militari bihoreni li s-au alăturat 14 voluntari în situații de urgență.

Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregătire, aceștia vor putea participa la misiuni de intervenție, vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acţiuni de ajutor umanitar şi de popularizare a mesajului preventiv.

Cu vârste cuprinse între 17 și 45 de ani, voluntarii noștri provin din categorii socio-profesionale diverse (elevi, studenţi, agenţi de poliţie, jurnalişti, ingineri, casieri, etc..), fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii și intervenției în domeniul situațiilor de urgență. 


În această perioadă, participanții desfășoară cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crişana” al judeţului Bihor, iar în intervalul următor  vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază susținute, cu profesionalism, de către  formatorii aflați în componența Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din cadrul inspectoratului.


Le dorim mult succes, îi susținem și suntem convinși că efortul concertat, implicarea și colaborarea cu societatea civilă reprezintă elementele esențiale în consolidarea gradului de reziliență la nivelul comunităților.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,423FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,510AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI