​Salvatori din pasiune

248

Un număr de 14 persoane vor participa, în calitate de voluntari, la misiuni alături de echipajele de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor.

 

Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat în premieră de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar în plan local de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor. 

După derularea etapelor alocate depunerii dosarelor și analizării acestora de către comisii specializate, începând cu data de 6 august, pompierilor militari bihoreni li s-au alăturat 14 voluntari în situații de urgență.

Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregătire, aceștia vor putea participa la misiuni de intervenție, vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acţiuni de ajutor umanitar şi de popularizare a mesajului preventiv.

Cu vârste cuprinse între 17 și 45 de ani, voluntarii noștri provin din categorii socio-profesionale diverse (elevi, studenţi, agenţi de poliţie, jurnalişti, ingineri, casieri, etc..), fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii și intervenției în domeniul situațiilor de urgență. 


În această perioadă, participanții desfășoară cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crişana” al judeţului Bihor, iar în intervalul următor  vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază susținute, cu profesionalism, de către  formatorii aflați în componența Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din cadrul inspectoratului.


Le dorim mult succes, îi susținem și suntem convinși că efortul concertat, implicarea și colaborarea cu societatea civilă reprezintă elementele esențiale în consolidarea gradului de reziliență la nivelul comunităților.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.