23.1 C
Aleşd
duminică, 16 iunie 2024
Blue Container Aleșd

​Moment unic pentru Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor

În data de 12 august 2016,  personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a trăit un moment de o însemnătate istorică deosebită : ceremonia de acordare – prin Decret al Preşedintelui României, domnul Klaus-Werner Iohannis, a Drapelului de luptă al unităţii!

În Piaţa Unirii din Oradea, în faţa statuii lui Mihai Viteazul, a avut loc Ceremonia militară de înmânare a Drapelului de luptă  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, unitate militară ce a luat naştere la data de 15 decembrie 2004, prin unificarea Brigăzii de Pompieri „Crişana” cu Inspectoratul de Protecţie Civilă Bihor.

La festivitate au participat domnul dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, domnul general de brigadă  dr. Ovidiu Vasilică, inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, domnul Claudiu-Adrian Pop, prefect al judeţului Bihor, oficialităţi civile şi militare, precum şi numeroşi cetăţeni care au ales să fie alături de pompierii militari bihoreni în cadrul acestui eveniment unic pentru instituţie.

După oficierea slujbei de sfinţire a Drapelului de către preoţi,  domnul general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a dat citire Decretului Prezidenţial nr. 381 din 07.04. 2016, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 273 din 11.04.2016 privind acordarea Drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor.

Într-o atmosferă impresionant de solemnă, domnul dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a înmânat Drapelul de luptă domnului general de brigadă dr. Baş Ioan, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, care, împreună cu efectivul din subordine, au rostit Jurământul faţă de Drapelul de luptă al unităţii, faţă de patrie.

Felicitând efectivul inspectoratului, domnul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat: „ Astăzi, prin înmânarea Drapelului de Luptă acordat unităţii dumneavoastră de către Preşedintele României, se recunoaşte , din nou, efortul pe care îl depuneţi  şi tot ce aţi făcut până acum în slujba cetăţenilor. Reprezentaţi o armă în care cetăţenii au cea mai mare încredere şi acest lucru nu e fără un motiv întemeiat:  Sunteţi cei care vă puneţi viaţa în pericol ca să-i salvaţi pe alţii…„.

Festivitatea a continuat cu defilarea detaşamentului de onoare al unităţii, format din 10 plutoane, încheindu-se, în aplauzele celor prezenţi, cu defilarea tehnicii din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de  Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,717FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI