​Depistat în flagrant de poliţişti, în timp ce tăia, ilegal, arbori dintr-o pădure

1678
Lemene foc
Foto caracter ilustrativ
 

Sâmbătă, 13 iunie, la ora 12.00, polițiștii Secției nr.2 de Poliţie Rurală Beiuș au depistat în flagrant delict un bărbat de 45 de ani, din comuna Ceica, județul Bihor, în timp ce tăia, fără drept, 7 arbori nemarcați, de esențe fag, cer, mesteacăn și plop, din pădurea localităţii Ceişoara.

 

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Codrii Beiușului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Ceica.

Tot, sâmbătă, în jurul orei 21.15, poliţiştii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat un bărbat de 42 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de material lemnos, de esențe fag, carpen și salcâm, având expirat avizul de însoțire a transportului de material lemnos.

Materialul lemnos fără documente legale a fost confiscat, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

De asemenea sâmbătă, în jurul orei 16.15, pe D.N. 76, înlocalitatea bihoreană Drăgănești, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, din comuna Pietroasa, judeţul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 1,56 metri cubi de grinzi şi coarne din lemn, având expirat avizul de însoțire a transportului de material lemnos.

Materialul lemnos fără documente legale, în valoare de 1.121,64 lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Beiuș Depozit Finiș, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.