19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

ORDINE ÎN PRIMĂRIE

 

Primăria este la dispoziţia cetăţeanului, nu invers! Simplificarea relaţiei dintre cetăţeni şi administraţia publică este principala mea preocupare.

În activitatea mea profesională am activat în funcții de conducător de peste 25 de ani, însă n-am fost niciodată “şef” în sensul acela care îl obsedează pe actualul primar. Am învăţat, în aceşti ani, că orice colectiv se mulează după exemplul conducătorului. Dacă acesta e doar un “şef”, subordonaţii lui vor simţi nevoia să fie şi ei “şefi” cu toată lumea, abandonându-şi obligaţiile pe care le au de fapt.

Primarul este o instituţie şi este în serviciul public, nu un “şef al orașului”! Principala mea preocupare ca primar va fi grija faţă de om. Ca interfaţă în relaţia administraţiei cu cetăţenii, funcţionarii vor trebui să respecte acest principiu. Activităţile ce implică relaţia directă cu cetăţeanul vor avea programe de funcţionare transparente şi vor fi acoperite complet în cadrul programului de lucru cu publicul.

Pentru că cele mai numeroase probleme de care se plâng aleşdenii în relaţia cu primăria sunt legate de serviciul de impozite şi taxe, prima măsură pe care o voi dispune va fi auditarea funcţionării acestuia pentru a identifica şi rezolva definitiv problemele reclamate.

În ciuda faptului că taxe parazitare de tipul “taxa eliberare certificat fiscal”, “taxă de adeverinţă registru agricol” au fost eliminate prin lege de un guvern condus de PSD, administraţia locală liberală a simţit nevoia să le reintroducă sub denumirea înşelătoare de taxe pentru servicii “create în interesul persoanelor fizice şi juridice”, un fel de taxe de “urgenţă”. Voi elimina aceste taxe aberante, urmând ca documente doveditoare ale unor stări de fapt să se elibereze pe loc, la ghişeu, sau instant prin accesare on-line. E inadmisibil să fii nevoit să plăteşti o taxă de urgenţă ca să ţi se elibereze dovada că ţi-ai plătit taxele locale!

Mi-am propus să fiu un primar APROAPE DE OAMENI. Pentru acest motiv, voi avea un program de audiențe în 3 din cele 5 zile ale săptămânii. Voi fi accesibil oricărui cetăţean şi voi trata solicitările cu seriozitate. Să vă aşteptaţi la răspunsuri oneste, nu la promisiuni conjuncturale.

Un primar nu le poate şti pe toate, dar este responsabil pentru echipa cu care lucrează şi pentru felul în care aceasta lucrează. Am fost mereu un om de echipă, iar echipele pe care le-am condus au performat chiar şi în condiţii dificile.

Ca să schimbăm cursul oraşului, trebuie să facem Ordine În Primărie!

VOTEAZĂ CIPLEU SORIN LEONTIN! VOTEAZĂ ECHIPA PSD ALEŞD!

Pe 9 iunie, TU FACI ORDINE ÎN PRIMĂRIE!

(Comandat de PSD Bihor, cod mandatar financiar 21240002)

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,738FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI