27.2 C
Aleşd
duminică, 16 iunie 2024
Blue Container Aleșd

CURĂŢENIE ÎN ORAŞ

Sub mandatele primarului Todoca Ioan, s-au adunat 8 ani de delăsare în ceea ce priveşte îngrijirea domeniului public (zone verzi, străzi, scuaruri, trotuare, şanţuri). Acest lucru este vizibil prin stridenta diferenţă dintre cele 3 spatii verzi, aflate la „drumul principal”, care sunt cât de cât îngrijite, şi felul deplorabil al celorlalte insule de verdeaţă din oraş. Senzaţia de paragină o ai la fiecare pas pe care îl faci, fie în cartierele de blocuri, fie pe străzile cu locuinţe individuale, dar şi în Tinăud, Peştiş şi Pădurea Neagră.

Este evident pentru orice om de bună credinţă că această chestiune nu reprezintă o prioritate pentru actualul primar. La fel arată şi unele proprietăţi pe care le deţine. Dacă în legătură cu acestea din urmă e o chestiune care îl priveşte personal, starea de curăţenie a oraşului nostru ne priveşte pe toţi.

Începând cu primul său mandat, Aleşdul nu mai are, în mod organizat, un serviciu public de curăţenie/salubrizare a domeniului public care să fie executat, fie în regie proprie, fie concesionat, în baza unei hotărâri a Consiliului Local Aleşd. Acest serviciu ar trebui să aibă obiective clare pentru fiecare tip de spatiu public ce necesită curăţenie şi îngrijire, să aibă definite periodicitatea şi frecvenţa activităţilor specifice. În acest moment avem doar contracte încredinţate direct pentru astfel de servicii. Aflate la „pixul” primarului, rezultatul estetic al acestor  activităţi îl putem observa cu toţii în fiecare zi, pe fiecare stradă.

Anuala bulă, în care suntem invitaţi să pătrundem prin intermediul reţelelor sociale, din care aflăm că Primăria Aleşd a câştigat a nu ştim câta oară la rând un „campionat judeţean al curăţeniei” şi în care laurii sunt culeşi de comunitatea care adună cel mai mult gunoi (nu comunitatea care este curată şi îngrijită tot anul!) arată doar foamea de imagine a primarului şi a organizatorilor acestui eveniment exclusiv propagandistic.  Ca să câştige şi anul viitor „campionatul judeţean de poze lângă tomberon”, edilul nostru a înţeles că e suficient doar să nu îngrijească oraşul tot anul pentru a avea ce „culege” în luna în care se desfăşoară „competiţia”. Gurile rele spun că ar mai ciupi şi la cântar, dar pentru asta nu avem dovezi şi ignorăm aceste vorbe.

Voi face CURĂŢENIE ÎN ORAŞ în fiecare zi, tot anul. Fără tobe şi fanfară. În mod organizat, după reguli clare şi cu ţinte precise, în aşa fel încât, ieşind din casele noastre, să ne bucurăm de oraşul nostru la fiecare pas.

Ca să schimbăm cursul Aleşdului, trebuie să facem Curăţenie În Oraş !

VOTEAZĂ CIPLEU SORIN LEONTIN! VOTEAZĂ ECHIPA PSD ALEŞD!

Pe 9 iunie, TU FACI CURĂŢENIE ÎN ORAŞ, DUPĂ ACEEA CONTINUĂM NOI!

(Comandat de PSD Bihor, cod mandatar financiar 21240002)

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,716FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI