19.2 C
Aleşd
miercuri, 12 iunie 2024
Blue Container Aleșd

APROAPE DE OAMENI

Pentru că Primăria este la dispoziţia cetăţeanului, nu invers!, simplificarea relaţiei dintre cetăţeni şi administraţia publică este obiectivul meu principal. Având deja experienţa neplăcută cu “Varianta Ocolitoare” a oraşului, în mandatul meu, niciun proiect major nu se va realiza fără consultarea şi acceptarea, în limitele legii, de către cei direct afectaţi.

Începând cu anul 1990, oraşul nu a arătat niciodată atât de murdar ca şi în aceşti 8 ani în care primar a fost domnul Todoca. Este inacceptabil gradul de mizerie în care se află oraşul! Curăţenie generală şi apoi permanentă a străzilor şi spaţiilor verzi este al doilea meu obiectiv prioritar.

Împreună cu echipa mea, ne propunem să scădem costul vieţii aleşdenilor ce locuiesc la bloc prin investiții la ansamblurile de locuinţe comune din Aleşd şi Pădurea Neagră, constând în:

– anveloparea acestora, refacerea acoperişurilor şi montarea de panouri fotovoltaice. Pentru aceste obiective există legislaţie şi fonduri alocate, pe care domnul Todoca nu le-a accesat, în timp ce administraţiile celorlalte oraşe din judeţul Bihor au accesat fonduri pentru astfel de proiecte;

– realizarea de sisteme centralizate de furnizare apă caldă și căldură produse din resurse regenerabile cu finaţare din fonduri europene;

– reamenajarea estetică şi funcţională a cartierelor de blocuri, cu accent pe asigurarea locurilor de parcare de domiciliu suficiente, a căilor de acces sigure şi a unor spaţii verzi şi de recreere adecvate;

Pentru întregul oraş, dar şi în Tinăud, Peştiş şi Pădurea Neagră, voi realiza un program multianual de reabilitare a străzilor. Fiecare stradă va fi considerată ca fiind reabilitată atunci când va avea utilităţi, carosabil, trotuare, spaţii verzi, accese la proprietăţi şi canalizare pluvială.

Calitatea vieţii aleşdenilor se cuantifică şi în costurile pe care le plătesc pentru utilităţile concesionate ca şi servicii publice. Îngheţarea preţurilor la utilităţi (apă, canal, salubritate) prin creşterea veniturilor din activităţi de reciclare şi valorificare a deşeurilor colecatate este una din posibilităţle pe care le am în vedere pentru atingerea acestui scop.

Terenurile necesare realizării „Parcului Industrial” au fost achiziţionate din banii cetăţenilor oraşului, astfel că, atât beneficiile administrării acestuia cât şi modalitatea de atragerea potenţialilor investitori trebuie să rămână la îndemâna aleşilor aleşdenilor. Pentru că gestiunea şi beneficiile administrării acestuia au fost cedate de administraţia Todoca către o societate aparţinând Primăiei Oradea, trecerea viitorului “Parc Industrial” în administrarea Oraşului Aleşd este o obligaţie pentru mine.

Pentru că avem o unitate de învăţământ cu tradiţie, Colegiul Tehnic “Alexandru Roman” din Aleşd, dezvoltarea unui centru zonal pentru formare profesională, inclusiv pentru reconversie profesională, în cadrul acestei instituţii de învăţământ este pe agenda mea.

Recentele inundaţii produse ca urmare a unor ploi torenţiale, au dovedit faptul că reabilitare funcțională și estetică a văilor din satul Peștiș nu mai poate fi amânată!, aşa cum a făcut actuala administraţie locală şi judeţeană. Astfel de probleme pot apărea oricând şi în Tinăud, dacă se mai amână soluționarea problemelor de  colectare și evacuare a apelor pluviale.

Extinderea intravilanului în satele Peştiş şi Tinăud, pentru zone microindustriale şi pentru zone de locuit unifamiliale, sunt soluţii pentru menţinerea atractivităţii oraşului, pentru închegarea unei comunităţi tinere şi asigurarea păstrării rangului localităţii în perspectiva aşteptatei reforme administrative la nivel naţional.

Eşecul evident al proiectului “Variantei Ocolitoare Aleşd” trebuie corectat prin realizarea unei legături rutiere între Tinăud şi Aleşd, dincolo de Criş, incluzând construirea unui pod rutier nou, cu perspectiva unei dezvoltări economice în apropierea acestei noi variante de acces.

Sănătatea populaţiei se construieşte încă din copilărie. Este necesară realizarea unei infrastructuri sportive, cu acces public gratuit, adică terenuri de sport multifuncționale în zona blocurilor, în Peștiș, Tinăud şi la Arena Sportivă. Arena Sportivă aşteaptă şi ea, de mult prea mulţi ani, o modernizare adecvată.

Activitatea culturală a fost neglijată de actuala conducere liberală a oraşului. Lipsa de viziune a dus la eşecul proiectului de reabilitare şi modernizare a Casei de Cultură. Voi face toate diligenţele care se impun pentru ca această lucrare să se finalizeze cât mai repede şi să repornim viaţa culturală a oraşului.

În ciuda faptului că s-au cheltuit o mulţime de bani pentru aşa-zisa “promovare turistică” rezultatele sunt inexistente. Înainte să visăm la un turism de masă pentru Aleşd, putem să fim realişti şi să realizăm pentru noi, cei din Aleşd şi împrejurimi, o zonă de agrement și petrecere a timpului liber pe Valea de Șinteu din satul Peștiș, cu parcări, zone amenajate pentru picnic și amenajarea în pădurea orașului, aflată în acea zonă, a unui parc cu trasee tematice.

Soluţionarea tuturor problemelor legate de reconstituirea dreptului de proprietate este o restanţă a administraţiilor precedente. Îmi propun să finalizez acest proces administrativ în primul an de mandat.

ORDINE ÎN PRIMĂRIE ŞI CURĂŢENIE ÎN ORAŞ!

VOTEAZĂ PENTRU TINE, VOTEAZĂ CIPLEU ŞI ECHIPA PSD PENTRU ALEŞD!

(Comandat de PSD Bihor, cod mandatar financiar 21240002)

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,675FaniÎmi place
1,735CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI